Hoe creëer je balans in het interieur?

Wil je ook zo graag een interieur dat in balans is? Waarin alle kleuren en materialen op elkaar afgestemd zijn en samen een geheel vormen. Lees hieronder hoe je dit aanpakt.

Balans is de belangrijkste factor in het interieur. Balans ontstaat door de juiste mix van kleur, materiaal en product. Zoek een verbindende factor in de diverse producten, zoals de kleur, het materiaal of vorm. Niet alle producten hoeven precies dezelfde kleur of vorm te hebben om bij elkaar te passen. Als je kijkt naar de ‘verbindende factor’ in kleur of materiaal dan zit je helemaal goed.

AAN DE SLAG:

  1. Stel een basis kleurenpalet samen; je kunt hier als voorbeeld de kleuren wit/grijs/taupe voor gebruiken.
  2. Voeg hier vervolgens één of twee accentkleuren aan toe en er ontstaat een warm en harmonieus kleurenpalet.
  3. Verdeel het kleurenpalet over de gehele kamer of woning. Dit kun je doen door de kleuren en materialen op diverse manieren terug te laten komen. Bijvoorbeeld in de kleur op de wand, of in het meubilair zoals de stoelen, bank, kasten, etc. Daarnaast zijn accessoires onmisbaar om het geheel compleet te maken.

Door de kleuren op verschillende plaatsen terug te laten komen creëer je balans en harmonie in de totale ruimte. Ook kan een kleuren en materialen palet in ton sur ton (kleuren in verschillende nuances maar wel uit dezelfde kleursoort) kleuren de ruimte en verschillende producten met elkaar verbinden en zo samen een sfeervol geheel creëren.

Menu