De magische ingrediënten van een jaren ’30 huis

Authentieke elementen renovatie jaren 30 woning

Rode dakpannen, een erker voor het huis, glas-in-lood ramen, hoge plafonds en paneeldeuren. Misschien heb je wel het geluk dat je erin woont, mocht dat niet het geval zijn lees hier alles over hoe je het magische gevoel van een jaren ’30 huis bij jou thuis creëert.

Wat is er toch zo bijzonder aan de stijl van de jaren ’30 huis? Waarom is niet alleen het origineel erg populair op de woningmarkt, maar wordt deze stijl ook op grote schaal toegepast in nieuwe woonwijken? Wat zijn de magische ingrediënten van een jaren ’30 huis? Het zijn robuust ogende woningen met veel aandacht voor vakmanschap en detaillering. Ze hebben een functionele indeling met veel praktische opbergruimte. Ze ademen een bepaalde sfeer uit, met hun hoge plafonds, erkers, glas-in-lood ramen. Ze ogen ruim, hebben een praktische indeling en je voelt je er direct thuis. Ze geven ons een nostalgisch gevoel en bij vele mensen is het liefde op het eerst gezicht als ze erbinnen komen.

Maar hoe breng je dit gevoel in een eigentijds huis? Hoe vertaal je de originele elementen op een moderne en originele manier in een nieuwbouwwoning van nu? Juist de mix tussen klassieke en moderne details kunnen het contrast creëren waar jij naar op zoek bent. Creëer met onderstaande ingrediënten een eigentijds jaren ’30 gevoel bij jou thuis.

Authentieke elementen

Breng originele elementen (terug) in de woning zoals; paneeldeuren, sierlijsten en hoge vloerplinten. Ook een standaard nieuwbouwwoning krijgt hiermee een verrassende en sfeervolle look. Vervang je standaard opdek deuren voor paneeldeuren, breng sierlijsten aan rondom de raam- en deurkozijnen. Om het af te maken vervang je de standaard vloerplinten voor mooie hoge exemplaren.

Authentieke elementen renovatie jaren 30 woning

Suite verdeling

Plaats een suite verdeling in de woonkamer, dit hoeft niet op een traditionele manier. Een stoere stalen scheidingswand van glas is hiervoor ook uitermate geschikt en creëert direct spanning in het interieur. Een losse zit- en eetkamer heeft meer voordelen; de ruimtes ogen intiemer en alle gezinsleden kunnen zonder hinder van elkaar te ondervinden tegelijkertijd hun eigen activiteiten uitvoeren. Lekker gamen en rustig een boek lezen; door een stalen scheidingswand kan het allebeide tegelijk.

Authentieke elementen renovatie jaren 30 woning

Geef de hal aandacht

De hal is nu vaak een doorloop vertrek waar je enkel je praktische spullen zoals jassen, tassen een plaats geeft en dat is eigenlijk zonde. Wil je de hal zijn plaats in de woning geven welke hij verdient dan dien je in eerste plaats de hal zo in te richten net zoals de overige vertrekken van de woning. Met dezelfde intimiteit en aandacht en details als een woonvertrek. Vervang bijvoorbeeld de standaard trap in je woning voor een ambachtelijk gemaakt exemplaar met een mooi gesneden trappaal en leuning. Voorzie hem vervolgens van een sfeervolle traploper om de trap aan te kleden. Ook verhoogd een loper de veiligheid voor alle gebruikers omdat je minder snel uitglijdt. Ook is traplopen op een trap voorzien van een loper een stuk stiller, dat is fijn voor alle bewoners.

Authentieke elementen renovatie jaren 30 woning

Erker

Is je woning geschikt om een erker aan je woonkamer toe te voegen? Direct doen. Een erker geeft niet allen een sfeer verhogend gevoel aan het interieur maar optimaliseert ook de lichtinval in de woning en de woonkamer oogt meteen een stuk ruimer. Als je geluk hebt met de indeling van de bovenverdieping creëer je daar d.m.v. een balkon nog een extra buitenruimte boven de erker.

Authentieke elementen renovatie jaren 30 woning

Glas-in-lood ramen

Glas-in-lood ramen staan prachtig, mocht je huis hier niet geschikt voor zijn dan kan het aanbrengen van een roedeverdeling op de bestaande ramen wellicht wel een optie zijn om de ramen net dat beetje extra aandacht te geven en de klassieke uitstraling van de ramen te verhogen.

Lambrisering

In de jaren ’30 was het gebruikelijk om de wanden in gangpartijen te voorzien van lambriseringen. Een lambrisering is niet alleen praktisch ter bescherming van de wand maar voegt ook persoonlijkheid en textuur toe aan een ruimte. Je kunt kiezen voor een traditionele vormgeving maar ook een moderne kit-kat tegel is uitermate geschikt om een hedendaagse uitvoering van een lambrisering te realiseren.

Nog meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bekijk dan het volledige interieurontwerp van deze jaren ’30 woning in het portfolio van Studio Weij.

Ga jij of ben jij bezig met het (her)indelen of inrichten van jouw huis en loop je tegen dingen aan waar je niet weet hoe je verder moet. Grote kans dat een interieuradvies of ontwerp traject van Studio Weij een oplossing kan zijn om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
Maak van de entree/hal het visitekaartje van jouw bedrijf
Volgend bericht
U-vormige woonkamer inrichten, tips & plattegronden

Bekijk ook