ontwerp woonkamer
E

Een harmonieuze woonkamer

In deze vernieuwde woonkamer hebben we slim gebruikgemaakt van de verschillende functies om een ruimte te creëren die niet alleen logisch is ingedeeld, maar ook een gevoel van ruimtelijkheid en harmonie uitstraalt.

Woonsmaak bewoners:

Basis: Robuust en karaktervol.
Kleurenpalet: Warme naturelle zandtinten en een tikje kleur.
Materialen: Fijne warme houten vloer, leer, metaal.
Meubels: Mix van strakke en stoere elementen.
Accessoires: Subtiele kleuraccenten, bijvoorbeeld in kussens of kunstwerken.

Wensen:

Een complete woonkamer make-over om de leefruimte nieuw leven in te blazen en een frisse uitstraling te geven.

Een kleuren- en materialenbox is een waardevol hulpmiddel.

Deze praktische tip helpt je op weg:

Hier zijn enkele redenen waarom het handig is om zo’n box op te stellen:

Visuele Referentie: Met de kleuren- en materialenbox heb jij als klant stalen van de gekozen kleuren en stoffen binnen handbereik. Dit biedt jou een tastbare en visuele referentie. In plaats van alleen te praten over kleuren en texturen, kun jij daadwerkelijk voelen en zien hoe deze eruitzien.

Duidelijkheid en Consistentie: Door de kleuren en materialen fysiek te presenteren, ontstaat er duidelijkheid. Jij begrijpt beter hoe de verschillende elementen in jouw ruimte zullen samenkomen. Bovendien helpt het bij het handhaven van consistentie in het ontwerp.

Inspiratie en Richting: Naast de stalen kunnen andere inspirerende voorbeelden in de box worden opgenomen. Dit geeft jou een idee van de mogelijkheden en helpt bij het nemen van beslissingen.

Houvast tijdens het Proces: Een kleuren- en materialenbox biedt het houvast tijdens het hele proces. Je kunt teruggrijpen naar de box wanneer je twijfelt of vragen hebt.

Onze opdrachtgever

Al geruime tijd wilden wij onze woonkamer een frisse impuls geven: een nieuwe indeling, een harmonieus kleurenpalet en vooral eenheid. Maar waar begin je? Hoe pak je zo’n verandering aan? Gelukkig kwamen we in contact met Margriet van Studio Weij, en dat bleek een schot in de roos.

Een Verhelderend Eerste Gesprek

Na ons eerste gesprek met Margriet waren we direct onder de indruk. Ze opende onze ogen voor talloze mogelijkheden die we zelf nog niet hadden overwogen. Zo stelde ze voor om de opstelling van de woonkamer aan te passen, zodat alles meer één geheel zou vormen. Ook de praktische aspecten werden niet vergeten: hoe zit je comfortabel op de bank? Welke rol speelt de televisie in de woonkamer?

Moodboards en Opties

Margriet liet ons beiden een moodboard maken, waarna ze verschillende opstellingsopties voorstelde. Ze gaf kleurenadvies en toonde voorbeelden van meubels. Het was verhelderend om de mogelijkheden visueel te zien. Nadat we onze keuze hadden gemaakt, werkte Margriet het plan verder uit. Ze gaf ons zelfs tips over waar we terecht konden voor meubels, vloerrenovatie en behang. Dit alles geheel vrijblijvend.

Een Handige Kleurenbox

Margriet stelde voor ons een kleurenbox samen. Hierin zaten stalen van de gekozen kleuren en stoffen, samen met andere inspirerende voorbeelden. Deze box gaf ons duidelijkheid en houvast tijdens het hele proces.

Het Lichtplan

Later vroegen we Margriet ook om een lichtplan. Ook hier zijn we zeer tevreden over. Het was een waardevolle toevoeging aan ons interieurproject.
Kortom, Studio Weij heeft ons geholpen om onze woonkamer om te toveren tot een harmonieuze en praktische ruimte. Dank je wel, Margriet!

Fam. Koopmans

Deel dit project

Vorig project
Ruimte voor iedereen: de familie woonkeuken