ontwerp woonkamer
M

Met een moderne twist

Deze authentiek boerderij heeft vanuit zichzelf al zoveel sfeer; Friese witjes, originele balkenplafonds en meer. Mix deze authentieke elementen met moderne pasteltinten en er ontstaat een ongedwongen sfeer waar je graag even blijft hangen.
interieurontwerp boerderij studio weij

Woonsmaak bewoners:

Beide waren ze opslag verliefd op deze boerderij. Hij houdt qua sfeer van een fris en licht gevoel. Zij valt op Scandinavische interieurs volop natuurlijke materialen zoals onbewerkt hout, rotan, riet en sisal.

Wensen:

Een interieur met een ongedwongen sfeer, een warm gevoel en licht van aard.
interieurontwerp boerderij studio weij
interieurontwerp boerderij studio weij
interieurontwerp boerderij studio weij
interieurontwerp boerderij studio weij

Kleuren uitzoeken voor je interieur?

Deze praktische tip helpt je op weg:
In deze boerderij is het woongedeelte gesitueerd op het noorden gesitueerd maar welke kleur verf is hier het meeste geschikt? Noordelijk licht is kilblauw. Kleuren met een blauwe, grijze of groene ondertoon versterken dit licht, wat een ruimte grauw doet aanvoelen. Warme kleuren als roest- en rode tinten, zachtroze, bruin of paars zijn in zo'n ruimte een betere keuze. Als je dat wat te ver gaat: geel of (romig) wit zijn in deze kamers ook altijd goed. Daarom hebben we hier bewust gekozen voor kleurtinten met een warme ondergrond.

Onze opdrachtgever:

Voor de oude stolpboerderij waar we na de zomer in zouden trekken leek het ons goed om advies te vragen aan een deskundig iemand. Onze wens was om onze eigen lichte moderne woonstijl te behouden, maar ook zeker gebruik te maken van de eigenheid van de oude boerderij.

Goed gevoel

We kwamen al zoekend uit bij Studio Weij, dicht bij onze nieuwe woonplaats. Meteen al in het eerste telefooncontact bleek er een klik en kregen we het gevoel dat onze wens begrepen werd. Margriet formuleerde onze wens als volgt: Jullie willen je eigen sfeer inbrengen met een knipoog naar de oude boerderij!

Moodboards

We werden uitgenodigd moodboards te maken van onze eigen stijl. Ook onze jongste dochter die meeverhuisde kreeg de kans haar stijl in kaart te brengen. In het gesprek over de moodboards luisterde Margriet zorgvuldig naar ons verhaal en vroeg goed door. Met onze verhalen ging Margriet vervolgens aan de slag. Tot onze verbazing kregen we vervolgens twee prachtige dozen. De ene doos was rijk gevuld met prachtige sfeerbeelden en tekeningen, aangevuld met tips en suggesties voor kleurkeuze, inrichting en sites. In de andere doos vonden we staaltjes voor gordijnen, tegeltjes en vloeren en een kleurenpalet voor mogelijke verfkleuren. Margriet had onze wensen perfect weten te vertalen in een mooi compleet plaatje waar we alle drie enthousiast van werden.

Een licht en warm nieuw thuis

In de begeleiding van Margriet, waarbij ze ook met ons meeging om een vloer en gordijnstoffen te gaan kiezen, viel op dat ze steeds uit is op praktische oplossingen, hierbij betaalbaarheid en kwaliteit in het oog houdend. Af en toe floot ze ons terug bij het maken van een kleurkeuze, maar daarbij steeds benadrukkend dat we zelf moesten beslissen. Dit gebeurde op een hele plezierige manier door ons weer op ons moodboard te wijzen. Inmiddels is ons huis voor een groot deel af en zijn we blij dat we Margriet hebben laten meedenken. Uit onszelf waren we nooit tot deze kleurkeuzes en inrichting gekomen. De schilders, familie, vrienden en wijzelf staan versteld van wat kleurkeuze en indeling met een ruimte doet met als resultaat een prettig, licht en warm nieuw thuis!

 

Fernanda de Hoop, Harich

Deel dit project

Vorig project
Een stoere look met kleur
Volgend project
Gastvrij & uitnodigend