Deel dit project
Ruimte voor iedereen: de familie woonkeuken
Een aanbouw die aansluit bij de levensstijl en wensen van een familie die houdt van koken en gezelligheid.
De klant geniet momenteel van een prachtige woning waar ze erg blij mee zijn. Toch koesteren ze een specifieke droom: een heerlijke woonkeuken creëren met een extra zitje. Dit zitje zal 's avonds dienen als een gezellige plek voor de familie, vooral nu de kinderen groter worden. Zo heeft het gezin meer mogelijkheden om apart van elkaar te zitten, zodat iedereen zijn eigen ruimte heeft. Dit is van groot belang, vooral met opgroeiende kinderen die soms behoefte hebben aan privacy.
Het doel is om een harmonieuze balans te vinden tussen gezamenlijke momenten en individuele ruimte. De nieuwe woonkeuken zal niet alleen een praktische plek zijn om te koken, maar ook een warme ontmoetingsplaats voor het hele gezin. Met deze aanbouw wordt de woning nog completer en afgestemd op hun levensstijl en behoeften.
Onze ontwerp- en advieswerkzaamheden omvatten:
1. Ontwerp en indelingsadvies: We hebben het te verbouwen gedeelte van de woning ontworpen en in overleg met de klant hun ideale aanbouw vorm gegeven. Hierbij hebben we rekening gehouden met de wens om de ruimtelijkheid van de tuin te behouden.
2. Sfeeradvies: We hebben advies gegeven voor het interieur en exterieur van de woning.
3. Kleuren- en materialenadvies: We hebben aanbevelingen gedaan voor kleuren en materialen in het interieur en exterieur.
4. Verlichtingsadvies/Lichtconcept: We hebben een technisch lichtplan opgesteld, inclusief verlichtingsarmaturen.
Woonsmaak bewoners:
Wensen:
Maten om rekening mee te houden: Ruimte voor de eettafel
De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoeveel ruimte heb je nodig voor je eettafel? Dit kun je heel makkelijk zelf opmeten. Denk daarbij ook aan de ruimte die je nodig hebt rondom de eettafel, zodat je makkelijk aan tafel kunt gaan zitten en ook handig weer van tafel kunt gaan. Komt je tafel tegen een wand te staan? Dan heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven.
Daarnaast is het handig als je ook nog voorbij de eettafel kunt lopen. Zo hoeft niet iedereen op te staan als je even iets uit de keuken moet pakken. Ook voor de loopruimte moet je 60 centimeter rekenen. Dus tel je het aantal centimeters voor het aanschuiven van je stoel en de loopruimte bij elkaar op, dan kom je tot de conclusie dat de tafel nu al minimaal 120 centimeter van de wand moet staan. Dat is vast geen probleem als je genoeg ruimte in je woon- of eetkamer hebt.
Heb je minder plaats, dan kun je kiezen voor een smallere eettafel met een breedte van 80 of 90 centimeter of naar de vorm van de tafel. Natuurlijk kun je ook eens kritisch kijken naar de opstelling van je meubels. Soms kun je door het veranderen van de opstelling van je meubels meer ruimte creëren.
Onze opdrachtgever:
“Bij een vriendin zag ik de ontwerpen van Studio Weij liggen en ik was én onder de indruk én enthousiast. Dus toen wij aan het oriënteren waren of en hoe we wilden verbouwen, wist ik meteen dat ik Margriet haar hulp daarbij wilde hebben.”
Jouw ervaring met Studio Weij: “Margriet past heel goed bij ons. No-nonsense, deskundig en ze luistert ontzettend goed naar onze wensen. Ook fijn dat ze in sommige stukken de leiding neemt en bij andere onderdelen juist de regie bij ons laat. Zo houden wij de controle, met een adviseur die zo nu en dan ook sturend is.”
Feedback over het ontwerp of proces: “Margriet heeft heel goed geluisterd naar onze wensen. Niet alleen qua smaak, maar ook qua budget. Het voelt ook heel vrij om met haar te sparren over alle facetten. Soms kan het ongemakkelijk voelen om het over een kostenplaatje te hebben, maar zij is ook daarin een goede adviseur.”
Zou je Studio Weij aanraden? “Yes, zeker weten. Hoewel wij onze plannen nog even in de ijskast hebben, gaan we zeker verder werken met de ontwerpen van Margriet. Ook weet ik zeker dat we haar hulp gaan inroepen als we daadwerkelijk losgaan.”