U-vormige woonkamer inrichten, tips & plattegronden

De (U-vormige) woonkamer is een veel voorkomende indeling van een woning, maar hoe deel je deze in? Waar zetten we de bank? Kiezen we voor een kookeiland of moet de eettafel een prominente plaats krijgen?

Heb jij een woning gekocht, laat je een nieuwe woning bouwen of heb jij in een jouw bestaande woning een U-vormige woonkamer welke een make-over kan gebruiken? En ben je opzoek naar inspiratie om de perfecte indeling te vinden maar heb je niet het budget om een interieurontwerper in te schakelen? Ook dan helpt Studio Weij je graag.

Elk huis heeft ontelbare indelingsmogelijkheden. Hoe houd je bij de indeling rekening met de wensen van bijvoorbeeld een heel gezin? Wat als de ene van televisiekijken houdt, maar de andere juist van een goed boek? Welke indeling is de beste voor jou? In dit artikel lees je er alles over en kies je uit twee voorbeeldindelingen je eigen favoriet.

Zit jouw indeling er na het lezen van dit artikel ”nog” niet bij maar wil je graag meer inspiratie en tips? Koop dan het digitale handboek U-vormige woonkamer. Laat je in dit digitale handboek inspireren door maar liefst 6 verschillende indelingsplannen. Volledig in 3d uitgewerkt: inclusief keukenontwerp, lichtplannen en 3d animaties. Zo kun je gelijk aan de slag. Super handig toch?

Een royale zithoek met (open)haard en televisie

Heb je het geluk dat je woning over een haard beschikt of wil je er graag één aanschaffen? Dan is deze indeling misschien ideaal.

De eettafel heeft een groot formaat en staat op een prominente plaats in de ruime eetkeuken. De tafel is ideaal om met z’n allen aan te eten, de krant te lezen, huiswerk te maken of een spelletje te spelen. Combineer de tafel met verschillende stoelen zodat er voor iedereen een stoel naar wens is.

In dit ontwerp is het U-vormige middenstuk gebruikt om een bar te plaatsen, ideaal voor de vaak beperkte breedtes in dit type woning. Houdt voor wat betreft de doorgang wel rekening met de verkeersroutes in huis. Op deze plaats wil je elkaar kunnen passeren, houdt daarom 120 cm als minimale breedte aan.

De muur welke grenst aan de hal is doorgetrokken zodat de televisie fraai weggewerkt is achter een transparante kast oplossing met schuifdeur. De module bank is samengesteld uit meerdere elementen. Ideaal als je van verandering houd. Heb je een film avond? Dan schuif je de elementen naar eigen wens aan of uit elkaar. Plaats er nog een hocker bij en je hebt een eiland.

Wil je de indeling in het echt ervaren?

Bekijk dan de 3D animatie van dit ontwerp op https://www.instagram.com/p/Co9iI85DMaU/ en ervaar zelf hoe de indeling van deze woning eruit ziet. Kies je deze? Of toch een van de andere indeel opties voor jouw nieuwe of bestaande U-vormige woonkamer?

Een XXL-eetkamertafel met lange wandbank

De eettafel heeft een groot formaat maar er blijft toch voldoende loopruimte over omdat deze met een wandbank tegen de lange muur is geplaatst. Een losse wandbank met kussens biedt plaats aan vele eters.

Het (schier) kookeiland is gedeeltelijk tegen de muur geplaatst. Zo heb je zicht op de kamer als je in de keuken staat.

In de zithoek is een ruime hoekbank plus een losse fauteuil geplaatst.

De voor- en achterkamer zijn van elkaar gescheiden door een glazen scheidingswand. Zo kun je ongestoord aan tafel zitten om de krant te lezen en kunnen andere bewoners televisiekijken.

U-vormige woonkamer inrichten

Digitaal handboek U-vormige woonkamer

Zit jouw indeling er na het lezen van dit artikel ”nog” niet bij maar wil je graag meer inspiratie en tips? Koop dan het digitale handboek U-vormige woonkamer. Laat je in dit digitale handboek inspireren door maar liefst 6 verschillende indelingsplannen. Volledig in 3d uitgewerkt: inclusief keukenontwerp, lichtplannen en 3d animaties. Zo kun je gelijk aan de slag. Super handig toch?

Wat krijg je?

Voor dit digitale handboek betaal je € 27,95 en krijg je:

  • 6 concrete indelingsplannen voor een interieur met een U-vormige indeling van de benedenverdieping inclusief woonkamer en keuken in 3D uitgewerkt.
  • Filmpjes waarin je door elk ontwerp in een animatie heen kunt lopen, zo ervaar je de indeling in het echt.
  • Per indelingsplan een volledig uitgewerkte keukenindeling.
  • Per indelingsplan een volledig uitgewerkt lichtplan waarin je precies kunt zien welke type verlichting waar geplaatst kan worden.
  • Praktische tips en aanvullende ideeën van Studio Weij.

Digitaal  handboek kopen?

Bestel het handboek (27,95 euro incl. btw) door een email* te sturen naar info@studioweij.nl
*Wij reageren binnen 1 werkdag (m.u.v. vakanties) en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Na betaling ontvang je het digitale handboek binnen 1 werkdag in de mailbox.

Twijfel je?

Twijfel je of deze indelingen van de U-vormige woonkamer passen in jouw woning? Meet hem na a.d.h.v. de basisplattegrond met maatvoering.

Benieuwd naar de filmpjes? 

Bekijk op instagram https://www.instagram.com/p/Co9iI85DMaU/ een voorbeeld 3D animatie en laat je inspireren. Wordt het deze? Of toch een van de vijf andere indeel opties voor jouw nieuwe of bestaande U-vormige woonkamer?

Deel dit bericht:

Vorig bericht
De magische ingrediënten van een jaren ’30 huis
Volgend bericht
De zithoek indelen, hoe doe je dat?

Bekijk ook