U-vormige woonkamer inrichten, tips & plattegronden

De (U-vormige) woonkamer is een veel voorkomende indeling van een woning, maar hoe deel je deze in? Waar zetten we de bank? Kiezen we voor een kookeiland of moet de eettafel een prominente plaats krijgen?

Heb jij een woning gekocht, laat je een nieuwe woning bouwen of heb jij in een jouw bestaande woning een U-vormige woonkamer welke een make-over kan gebruiken? En ben je opzoek naar inspiratie om de perfecte indeling te vinden maar heb je niet het budget om een interieurontwerper in te schakelen? Ook dan helpt Studio Weij je graag.

Elk huis heeft ontelbare indelingsmogelijkheden. Hoe houd je bij de indeling rekening met de wensen van bijvoorbeeld een heel gezin? Wat als de ene van televisiekijken houdt, maar de andere juist van een goed boek? Welke indeling is de beste voor jou? In dit artikel lees je er alles over en kies je uit twee voorbeeldindelingen je eigen favoriet.

Een royale zithoek met (open)haard en televisie

Heb je het geluk dat je woning over een haard beschikt of wil je er graag één aanschaffen? Dan is deze indeling misschien ideaal.

De eettafel heeft een groot formaat en staat op een prominente plaats in de ruime eetkeuken. De tafel is ideaal om met z’n allen aan te eten, de krant te lezen, huiswerk te maken of een spelletje te spelen.

In dit ontwerp is het U-vormige middenstuk gebruikt om een bar te plaatsen, ideaal voor de vaak beperkte breedtes in dit type woning. Houdt voor wat betreft de doorgang wel rekening met de verkeersroutes in huis. Op deze plaats wil je elkaar kunnen passeren, houdt daarom 120 cm als minimale breedte aan.

De muur welke grenst aan de hal is doorgetrokken zodat de televisie fraai weggewerkt is achter een transparante kast oplossing met schuifdeur. De module bank is samengesteld uit meerdere elementen. Ideaal als je van verandering houd.

Een XXL-eetkamertafel met lange wandbank

De eettafel heeft een groot formaat maar er blijft toch voldoende loopruimte over omdat deze met een wandbank tegen de lange muur is geplaatst. Een losse wandbank met kussens biedt plaats aan vele eters.

Het (schier) kookeiland is gedeeltelijk tegen de muur geplaatst. Zo heb je zicht op de kamer als je in de keuken staat.

De voor- en achterkamer zijn van elkaar gescheiden door een glazen scheidingswand. Zo kun je ongestoord aan tafel zitten om de krant te lezen en kunnen andere bewoners televisiekijken.

Ontdek de perfecte indeling voor jouw U-vormige woonkamer!

Ben je op zoek naar de ideale indeling voor je U-vormige woonkamer en keuken? Maar zit jouw indeling er na het lezen van dit artikel “nog” nog niet bij? Laat ons je begeleiden met ons digitale handboek U-vormige woonkamer inrichten, waarin we zes concrete indelingsplannen tot leven brengen. Elk ontwerp is tot in de kleinste details uitgewerkt in 3D, zodat je het gevoel hebt er echt doorheen te lopen.

Voor dit digitale handboek betaal je € 37,95 en krijg je:

  • 6 unieke indelingen. Ontdek verschillende mogelijkheden om jouw U-vormige woonkamer optimaal te benutten.
  • 3D-animatie. Stap in onze virtuele wereld! Bekijk elk ontwerp in een levendige animatie en ervaar de indeling alsof je er zelf in staat.
  • NIEUW! bekijk zelf het 3D-model van elk indelingsplan. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internet.
  • Per indelingsplan een volledig uitgewerkte keukenindeling. Elk plan bevat een gedetailleerde keukenindeling, zodat koken en socializen naadloos samengaan.
  • Per indelingsplan een uitgewerkt lichtplan. Ervaar de juiste sfeer met onze volledig uitgewerkte lichtplannen. Ontdek waar elke lamp het beste tot zijn recht komt.
  • Praktische Tips en Ideeën. Profiteer van de jarenlange ervaring van Studio Weij. Ontvang praktische tips en creatieve ideeën om jouw woonkamer naar een hoger niveau te tillen.

Digitaal  handboek kopen?

Bestel het handboek (37,95 euro incl. btw) door een email* te sturen naar info@studioweij.nl
*Wij reageren binnen 1 werkdag (m.u.v. vakanties) en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Na betaling ontvang je het digitale handboek binnen 1 werkdag in de mailbox.

Twijfel je?

Twijfel je of deze indelingen van de U-vormige woonkamer passen in jouw woning? Meet hem na a.d.h.v. de plattegrond met maatvoering.

Ik wil graag een handboek kopen, hoe doe ik dat?

Je kunt eenvoudig een handboek kopen door een email te sturen aan info@studioweij.nl waarbij je aangeeft welk handboek je wilt kopen. Wij helpen je dan verder met de vervolgstappen.

Ons huis zit net even iets anders in elkaar dan de voorbeeld plattegrond, wat dan?

Elke woning in Nederland verschilt van elkaar. Daardoor is het helaas niet mogelijk om dit handboek 100% aan te laten sluiten op elke woning. Als basis is voor de interieurontwerpen een veel voorkomende plattegrond gebruikt waarvan je de ideeën kunt vertalen en aanpassen naar jouw eigen woning.

Kan ik ook één op één feedback krijgen?

Ja dat kan. Zit jouw indeling er na het lezen van het handboek nog niet bij? Misschien is één op één traject voor jou de oplossing. Dan nemen we jouw eigen woning met jouw maatvoering als basis voor de verschillende ontwerp ideeën. Geïnteresseerd in een persoonlijk traject? Neem contact met ons op en wij vertellen er jou graag meer over.

Wat zijn de voordelen van een 3D ontwerp en animatie?

Waarom gokken op een indeling waar je later spijt van krijgt? Onze 3D-animatie stelt je in staat om vooraf een weloverwogen keuze te maken, zodat je geen verrassingen tegenkomt bij de daadwerkelijke inrichting. Visualiseer verschillende opties, speel met meubelopstellingen en krijg een duidelijk beeld van hoe jouw woonkamer eruit zal zien voordat je een definitieve beslissing neemt.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Stel je vraag aan ons door een email te sturen aan info@studioweij.nl en dan zullen wij je helpen.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
De magische ingrediënten van een jaren ’30 huis
Volgend bericht
De zithoek indelen, hoe doe je dat?

Bekijk ook